// Bottom Copyright text :

Despre noi

GRĂDINIȚA “OMEGA” este una dintre cele mai vechi și cunoscute grădinițe din Tîrgu-Mureș, cu predare bilingvă română-engleză, respectiv maghiară-engleză, înființată în 1997 și acreditată național de către Ministerul Educației (M.E.C.T.S.).

O echipă de profesioniști, formată din cadre didactice atent selecționate, oferă copiilor o pregătire academică de excepție și experiențe de viață bogate. Promovăm folosirea încă din grădiniță a cât mai multor profesori de specialitate pentru activitățile curriculare și extracurriculare pentru a expune copiii la cât mai multe arii de interes și stiluri de predare.

Procesul instructiv-educativ se desfășoară conform Curriculumului Național preocupându-ne foarte mult și de dezvoltarea personală, socială și emoțională a copiilor.

Oferim o varietate de activități extracurriculare atât pentru a le da copiilor posibilitatea să-și identifice talentele cât și pentru a le oferi ocazia să lucreze diferențiat la un nivel mai înalt în zonele unde excelează.

 

SCOALA GIMNAZIALA “OMEGA”

Situată într-un cartier modern al Tg. Mureșului, Școala Gimnazială ”Omega”, acreditată național de către Ministerul Educației prin O.M.Ed.C.T. nr. 5941/14.11.2008 și O.M.Ed.C.T.S. nr. 5941/14.11.2008, și-a deschis în anul 2002 pentru prima oară porțile, pentru a a oferi elevilor un start solid în educație prin dezvoltarea deprinderilor, prin îmbogățirea cunoștințelor și prin modelarea personalității lor.

Știm cu totii că orice început este foarte important pentru orice copil, și pentru că ei, copiii, petrec destul de mult timp la școală, ne-am străduit să le oferim spații utile dar și plăcute lor: săli de clasă frumos mobilate și dotate, laboratoare, sală de sport utilată corespunzător, bibliotecă, sală de mese, sală festivă, spații de joacă, etc.

De asemenea, școala noastră este printre puținele școli care oferă copiilor din clasa pregătitoare două săli de clasă: una în care actul diactic îi introduce treptat și plăcut în mediul școlar, și cealaltă special amenajată pentru universul copilăriei, cu jocurile preferate care să îi încânte și să le ofere prilejul să petreacă timp valoros alături de colegii lor, pregătindu-i astfel pentru următoarea activitate de învățare.

Oferta educațională și curriculară este variată, răspunzând particularităților de vârstă și urmărind realizarea idealului educațional românesc bazat pe tradițiile umaniste, pe valorile democrației, de dezvoltare liberă, integrată și armonioasă a individualității tuturor copiilor, de formare a personalității autonome și creative.

Iscusința cadrelor didactice, osteneala elevilor, încurajările și sprijinul părinților ne-au ajutat să obținem rezultate bune și foarte bune la diverse concursuri, olimpiade și examene naționale.

Tradiția studierii intensive a limbii engleze se transmite și la clasele de gimnaziu. Chiar dacă bazele se pun în grădinița și școala primară, doamna profesoară de la clasele V-VIII construiește cu sens și intens pe fundația deja solidă. Fiecare oră îmbină armonios metode ce presupun suport vizual, auditiv, redactare, discuții de grup, dialoguri situaționale de echipă: organizare, comunicare, colaborare.